Sposób przygotowania:
Rogaliki kajmakowe
Rozczyn: do letniego mleka dodać drożdże, mąkę i cukier, dokładnie wymieszać. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Ciasto: Margarynę rozpuścić. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Mąkę przesiać, dodać rozczyn, jajka, margarynę i resztę składników. Wszystko dokładnie zagnieść. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na 8 równych części. Każdą część rozwałkować i podzielić na 12 części (trójkątów). Na każdy trójkąt z szerszej strony nałożyć masę kajmakową i zawinąć rogalik. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rogaliki. Piec na złoty kolor w temp. 180’C. Wystudzone rogaliki przed podaniem obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!