Sposób przygotowania:
Rogaliki nadziewane
Wszystkie skladniki wlozyc do miski i wyrobic dobrze ciasto. Odstawic pod przykryciem w cieple miejsce do podwojenia objetosci. Po tym czasie ciasto podzielic na 4 czesci. Kazda rozwalkowac i podzielic na 8 trojkatow. Na kazdy trojkat dac lyzeczke dowolnego nadzienia (nutella, dzem, ugotowany, zimny budyn), zrolowac zaczynajac od szerszej czesci, posmarowac mlekiem nieslodzonym skondensowanym i piec 10-13 min. w 180 °C. Ciasto mozna takze przygotowac w automacie do pieczenia chleba:dodajemy najpierw mokre skladniki, nastepnie suche i zalaczamy program na wyrabianie ciasta. Z wyrosnietym ciastem postepujemy jak w podanym wyzej przepisie.
elzbieta8960
msewka
iwi69
misia53
margolata
anna5
luna
Dziekuje Aniu i ...milego pieczenia:))