Sposób przygotowania:
Rogaliki solanki
Mąkę przesiać do misy z robota i zrobić dołek. Dodać cukier, drożdże i wlać letnie mleko. Gdy drożdże się zapienią dodać letnią wodę, żółtko i sól. Miksować robotem do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Cisto przykryć ściereczką lub folią spożywczą i odstawić do podwojenia objętości. Gdy ciasto wyrośnie podzielić na 2 części i każdą rozwałkować na koło, posmarować oliwą z oliwek i podzielić na 8 trójkątów.Zwinąć na kształt rogalików. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia. Odstawić do ponownego wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym białkiem i oprószyć ziarnami siemienia lnianego. Piec w nagrzanym piekarniku na 180 st około 20 min lub do zrumienienia.
edytaha
alaaa
Proszę bardzo Edytko, ale jak zrobisz pochwal się jak Ci wyszły.
edytaha
Na pewno się pochwalę :)