Sposób przygotowania:
Rogaliki z dżemem truskawkowym i bananami
Przygotowujemy dwie miski. Do pierwszej wkładamy cukier, mleko, pokruszone drobno drożdże i jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. W rondelku rozpuszczamy masło i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie mieszamy wszystkie składniki- z pierwszej i drugiej miski oraz masło. Zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 1,5 godziny. Po tym czasie dzielimy ciasto na 3 części. Każdą rozwałkowujemy na kształt koła. Dzielimy na 8 części (trójkącików). Nakładamy nadzienie- kilka plasterków banana i dżem truskawkowy. Każdy trójkąt zwijamy od szerszej strony. Ciasto nie musi już stać do wyrośnięcia tylko od razu wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 170*C na 15 minut.