dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Rogaliki z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna przekąska do zup.

Rogaliki z parówkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogaliki z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z parówkami
Mleko podgrzewamy. Do ciepłego mleka dodajemy drożdże i cukier. Dokładnie mieszamy. Gdy drożdże zarobią dodajemy do mąki. Dodajemy jajko, oliwę i sól. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na ok pół godziny w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy. Rozwałkowujemy okrągłe placki. Dzielimy na 6 lub 8 trójkącików. Każdy trójkąt smarujemy keczupem. Układamy plasterek żółtego sera i ogórka oraz kawałek parówki. Zwijamy formując rogaliki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy ok 15 - 20 minut w 180 stopniach. Smacznego.
Rogaliki z parówkami
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru.
Rogaliki z parówkami
Zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
Rogaliki z parówkami
Na cieście układamy ser, ogórek i parówki.
Rogaliki z parówkami
Zwinięte rogaliki układmay na blasze wyłożonej papierem.