Sposób przygotowania:
Rogaliki z pieczarkami
Mikserem ucieramy masło i serek, dodajemy mąkę i po połączeniu składników zawijamy w folię i wkłądamy na godzinę do lodówki. Na patelni, na odrobinie oliwy podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania całego płynu. Dodajemy sos pieczarkowy i gotujemy do momentu, kiedy masa stanie się bardzo gęsta. Wsypujemy starty żółty ser, mieszamy i studzimy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 3 mm, kroimy na prostokąty, a następnie na trójkąty o szerokich podstawach (farsz nam nie ucieknie). Nakłądamy po łyżeczce farszu, zwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w tem.180 st.C do zrumienienia, ok. 30 minut. Podajemy na ciepło, ale pyszne są również na zimno.
pacpaw