Sposób przygotowania:
Rogaliki z powidłami
Mąkę wymieszać z połową szklanki cukru, połączyć z żółtkami i masłem, dodać śmietanę i zagnieść ciasto. Ja włożyłam je na 2 - 3 godziny do lodówki.
Po schłodzeniu wałkować i kroić na trójkąty. Na każdy trójkąt - łyżeczkę powideł i zwijać w rogaliki. Piec 15 - 20 minut w temp. 180 stopni.
Z soku z cytryny i pozostałej ilości cukru pudru przygotować lukier, polać (lub maczać) rogaliki.
Życzę smacznego! Proszę się częstować i nie spoglądać na wagę - przed świętami nie należy się nią martwić! :D
Po schłodzeniu wałkować i kroić na trójkąty. Na każdy trójkąt - łyżeczkę powideł i zwijać w rogaliki. Piec 15 - 20 minut w temp. 180 stopni.
Z soku z cytryny i pozostałej ilości cukru pudru przygotować lukier, polać (lub maczać) rogaliki.
Życzę smacznego! Proszę się częstować i nie spoglądać na wagę - przed świętami nie należy się nią martwić! :D
luna
Senqa
A miala byc dieta ? ;D
margolata
cherry
Jak z rozpędu wszystkie polukrowałam :( ale pyszne są. PS Senga dietę wysłałam na przedświąteczny urlop - jej też się coś od życia należy!
Senqa
Hehe,ciekawe jak to u mnie bedzie,pewnie przy mnie zostanie,jestesmy po slubie,wieloletni zwiazek ;P
Tit
Wokalista