dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Rolada biszkoptowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna rolada biszkoptowa z kremem i owocami

Rolada biszkoptowa

Składniki:

Rolada biszkoptowa

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i aromat. obie mąki przesiać i dodać do masy. Ciasto piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni. ostudzić Śmietanę zmiksować na gładko z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. odłozyć 4 łyżki kremu resztę rozsmarować na cieście. owoce ułożyć na kremie. ciasto bardzo delikatnie zwinąć w roladę. schlodzić około 10 minut. pokroić na kawałki i udekorować resztą kremu.