Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna, prosta i szybka w wykonaniu czekoladowa rolada z bitą śmietaną i owocami. Można też zrobić ją bez kakao z dżemem.

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną
Jajka miksujemy, dodajemy gorącą wodę i dalej miksujemy, następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wykładamy na czarną blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180^C. Po upieczeniu ciasto zwijamy w bawełnianą ściereczkę. Śmietanę ubijamy z śmietanfix i cukrem pudrem. Smarujemy nią roladę, układamy na niej owoce i zwijamy. Podajemy posypane cukrem pudrem. Przepis na jedną roladę.
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną
Pyszna, czekoladowa rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i owocami
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną
Pyszna rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i owocami
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną
Pyszna rolada biszkoptowa z bitą śmietaną, owocami posypana cukrem pudrem