Sposób przygotowania:
Rolada cielęca
Mięso rozbić tłuczkiem,formując równy płat,skropić go sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem,zawinąć w folię i odstawić na kilkanaście minut. Farsz;szpinak gotować 2min.w posolonym wrzątku,odcedzić,przelać zimną wodą,pokroić.,czosnek posiekać i utrzeć z solą,cebulę drobno pokroić,szparagi obrać,drobno pokroić. Na maśle zeszklić cebulę,dodać czosnek,chwilę razem smażyć,następnie dodać szpinak i szparagi,mieszając smażyć ok.3min.Wlać śmietanę,doprawić do smaku szczypta gałki muszkatołowej,solą i pieprzem,zdjąć z ognia,wystudzić,po czym wymieszać z serkiem.Mięso posmarować farszem,zwinąć,spiąć wykałaczkami,oprószyć mąką i zrumienić na rozgrzanej w brytfannie oliwie ze wszystkich stron,polać stopionym masłem,piec do momentu aż mięso będzie miękkie w 200"C.Skrapiając winem i woda,a później polewając wytworzonym sosem.
Jojo