Sposób przygotowania:
Rolada czekoladowa
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier. Do tego wlać żółtka i wymieszać. Później wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem i wmieszać łyżką. Na szeroką brytfannę dać papier śniadaniowy i wylać na to ciasto i piec. Gdy się upiecze zawinąć do wilgotnej ściereczki i zostawić do ostygnięcia.
MASA: Pół szklanki mleka zagotować. W pół szklance mleka rozpuścić wszystkie składniki prócz masła i zagotować. Dać do ostudzenia. Masło utrzeć i dodawać po łyżce kremu. Ostudzić.
Wyciągnąć ciasto ze ściereczki, posmarować masą. Zwinąć, położyć złączeniem w dół. Posypać cukrem pudrem lub lukrem.
MASA: Pół szklanki mleka zagotować. W pół szklance mleka rozpuścić wszystkie składniki prócz masła i zagotować. Dać do ostudzenia. Masło utrzeć i dodawać po łyżce kremu. Ostudzić.
Wyciągnąć ciasto ze ściereczki, posmarować masą. Zwinąć, położyć złączeniem w dół. Posypać cukrem pudrem lub lukrem.