pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Rolada czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobra rolada, polecam

Rolada czekoladowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rolada czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada czekoladowa
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier. Do tego wlać żółtka i wymieszać. Później wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem i wmieszać łyżką. Na szeroką brytfannę dać papier śniadaniowy i wylać na to ciasto i piec. Gdy się upiecze zawinąć do wilgotnej ściereczki i zostawić do ostygnięcia.
MASA: Pół szklanki mleka zagotować. W pół szklance mleka rozpuścić wszystkie składniki prócz masła i zagotować. Dać do ostudzenia. Masło utrzeć i dodawać po łyżce kremu. Ostudzić.
Wyciągnąć ciasto ze ściereczki, posmarować masą. Zwinąć, położyć złączeniem w dół. Posypać cukrem pudrem lub lukrem.
Rolada czekoladowa
Tak wygląda
Rolada czekoladowa
Rolada czekoladowa