Sposób przygotowania:
Rolada czekoladowa z bita śmietana
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z dodatkiem soli, na końcu ubijania dodając cukier. Ciągle ubijając dodajemy po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy po jednej łyżce przesianej mąki z kakałem i delikatnie mieszamy drewniana łyżką. Dokładnie wymieszane ciasto wlewamy do blaszki wyłożonej tylko na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Gorące wyjmujemy z piekarnika i razem z blaszką rzucamy nim o podłogę z wysokości ok. 0,5 metra. Zostawiamy do ostudzenia w uchylonym piekarniku. Biszkopt wyjąć przykryć wilgotną ściereczką. Odwrócić do góry nogami i ostrożnie usunąć papier do wypieków. Zwinąć biszkopt razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Jeżeli biszkopt bardzo wyrósł można go przekroić na dwie części. Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wsypujemy śmietanę w proszku miksujemy około 4 minuty. Banany obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wystudzony biszkopt rozwinąć, posmarować bitą śmietaną posypać bananami i ponownie zwinąć. Ciasto ułożyć szwem do dołu. Schłodzić.