Sposób przygotowania:
Rolada indycza z delikatnym farszem
Brokuły umyć, podzielić na różyczki. 1/3 różyczek posiekać, zeszklić na połowie masła. Przestudzić. Wymieszać z jajkiem i śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Mięso umyć, osuszyć, ponacinać formując płaski płat. Posypać solą i pieprzem, obłożyć farszem. Zwinąć, związać nitką. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Pieczeń ułożyć na blasze, posmarować olejem. Wstawić do piekarnika i piec 1godzinę. Podczas pieczeniem polewać rosołem. Marchewkę obrać, opłukać, podzielić na części. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować 10minut, dodać pozostałe brokuły, gotować jeszcze 6minut. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Roladę zdjąć z blachy. Sos przecedzić, wlać wino, zagotować i przyprawić. Pieczeń posmarować konfiturą, jarzyny odcedzić. Podsmażyć na reszcie tłuszczu, posypać migdałami. Roladę ułożyć na półmisku z jarzynami, polać sosem.