Sposób przygotowania:
Rolada kawowa z truskawkowym oczkiem
Mleko w puszce gotujemy w garnku z wodą na małym ogniu przez ok. 3 godziny.Piekarnik nagrzewamy do 180 ' C . Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy małymi porcjami cukier i żółtka na przemian, później dorzucamy po łyżce przesiane mąki i proszek, delikatnie mieszamy , na końcu dodajemy kawę inkę. Ciasto przelewamy do standardowej prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia na ok 25-30 min. Po upieczeniu zwijamy roladę przez bawełnianą ściereczkę , odstawiamy aby ostygła. Masło ubijamy do białości dodajemy małymi porcjami masę z puszki, na koniec dodajemy kawę rozpuszczoną w łyżce wody. Jeszcze chwilkę ubijamy. Wystudzoną roladę rozwijamy i smarujemy 2/3 kremu ,na zgięciu układamy cienką warstwę marmolady. Zwijamy roladę i smarujemy resztą masy na koniec posypujemy kawą i kokosem. Schładzamy w lodówce.
KasiaJulcia
kasienka1987
marietta