Sposób przygotowania:
Rolada makowa
Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Gotowe ciasto przelać na szeroką formę od kuchenki uprzednio wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 *C przez 10-15 minut, patyczkiem do ciasta sprawdzić czy nie jest surowe. Wyłożyć na czystą ścierkę ciasto z blachy i zwinąć je delikatnie.
Roztopić margarynę w garnku, wyłożyć masę makową z puszki i połączyć z margaryną. Rozwinąć ścierkę z biszkoptem i wyłożyć na niego masę makową, delikatnie zawinąć ciasto, ułożyć na talerzu lub paterze do ciast i polać polewą.
Roztopić margarynę w garnku, wyłożyć masę makową z puszki i połączyć z margaryną. Rozwinąć ścierkę z biszkoptem i wyłożyć na niego masę makową, delikatnie zawinąć ciasto, ułożyć na talerzu lub paterze do ciast i polać polewą.