Sposób przygotowania:
Rolada makowa z masą z nutelli
Mak wsypać do garnka, zalać wrząca wodą i sparzyć, odsączyć na sicie i zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i 3 łyżkami ciepłej wody. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą żółtkową, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat, przemielony ostudzony mak i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 210 stopni około 10-15 minut. biszkopt po wyjęciu z piekarnika, przełożyć na wilgotną ściereczkę i zwinąć w rulon, ostudzić. Margarynę włożyć do miski, utrzeć dodając stopniowo krem nutella. Następnie wsypać połowę orzechów i dodać sok z cytryny wymieszać. Biszkopt rozwinąć ze ściereczki, posmarować kremem ( odkładając 2 łyżki), zwinąć w rulon. Po wierzchu posmarować pozostałą masą i posypać pozostałymi orzechami.