malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Rolada schabowa z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rolada po upieczeniu powinna odpoczywać pod przykryciem 15 minut aby soki zostały w środku. Dzięki temu będzie aromatyczna.

Rolada schabowa z migdałami

Składniki:

Rolada schabowa z migdałami

 

  • 1 duży schab wieprzowy
  • opakowanie sera mozzarella
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • kilka suszonych śliwek
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki musztardy,
  • łyżka majonezu,
  • łyżka miodu

Sposób przygotowania:

Rolada schabowa z migdałami
Schab należy porozcinać na bardzo duży płat mięsa. A potem smarujemy go czosnkiem, solimy i pieprzymy. Na brzegu z jeden strony układamy śliwki, mozzarellę oraz płatki migdałowe. Mięso zwijamy w rulon, ściśle wiążemy nitkami bawełnianymi. A potem obsmażamy na bardzo rumiano. Kładziemy w naczyniu do pieczenia. Zalewamy sosem zrobionym z: musztardy miodu i majonezu. Pieczemy roladę pod przykryciem przez 50 minut w temperaturze 170 stopni.