Sposób przygotowania:
Schabowy zawijaniec z orientalną nutką.
Schab oczyść z błon i tłuszczu, rozkrój go wzdłuż przesuwając się spiralnie do środka tak, aby powsatał duży prostokąt mięsa. Delikatnie rozbij go od strony środkowej, skrop sosem sojowym i odstaw. Z miękkiego masła, posiekanej trawy cytrynowj, posiekanego kabanosa, zmiażdżonego czosku i cukru - utrzyj pastę. Posmaruj równomiernie mięso, posyp pieprzem. Na końcu płata ułóż wzdłuż papryczki chili (jesli lubisz ostro - z pestkami). Zwijaj rulon tak, aby papryczki były w środku - zepnij wykałaczkami lub zwiąż nicią, by się nie rozwinął. Zawiń w folię i wstaw na kilka godzin do lodówki. Na rozgrznym maśle przesmaż roladę ze wszystkich stron na rumiano, zawiń ją w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz około 45 minut (w zależności od grubości), aż mięso będzie miękkie.Przed wyjęciem zdejmij folię i pozwól , aby mięso ładnie się przyrumieniło. Ułóż na półmisku udekorowanym kiełkami.
zewa
luna