Sposób przygotowania:
Rolada śmietankowa z galaretką 2
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Wylewamy ją najlepiej do podłużnej cienkiej miseczki na przystawki/ koreczki. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną piane, pod koniec dodając żółtka i cukier. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym - delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy an formę do pieczenia wyłożoną papierem i pieczemy ok 20-25 min. w temp. 180'C. Ciepłą roladę zwijamy w wilgotną ściereczkę i pozostawiamy do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Roladę rozwijamy smarujemy kremem śmietankowym i układamy kawałki galaretki z jednej strony rolady, od której zaczniemy zwijanie. Gotową roladę chwilkę schładzamy. Smacznego !!
marietta