Sposób przygotowania:
Rolada szpinakowa nadziewana
Przygotowanie biszkoptu szpinakowego Na patelnię dajemy masło i szpinak smażymy.Doprawiamy solą pieprzem i gałką studzimy Do szpinaku dodajemy żółtka mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno dodajemy zimny szpinak i wymieszane mąki i proszek do pieczenia . Delikatnie mieszamy masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyrównujemy. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20-25 minut. Gorący biszkopt odwracamy na ściereczkę kuchenną zdejmujemy delikatnie papier i zwijamy w roladę studzimy. Zimny biszkopt rozwijamy najlepiej na foli smarujemy cienko serkiem kanapkowym może być czysty albo smakowy ja użyłam chrzanowy.Na serek rozkładamy plasterki szynki najlepiej kupić takie większe plastry które smarujemy lekko majonezem ,na to rozkładamy plasterki sera zółtego i również smarujemy lekko majonezem ,Na jednym końcu układamy paski papryki najlepiej je odsączyć ręcznikiem papierowym. I tak po przygotowaniu zwijamy w roladę zakręcamy ciasno w folię. Można dodatkowo zawinąć w ściereczkę kuchenną. Roladę wkładamy do lodówki do schłodzenia najlepiej na parę godzin. Przed podaniem kroimy w paski. POLECAM!!!
gusia1000