Sposób przygotowania:
Rolada wielkanocna
Szynkę wymocz zmiel dodaj jajko, pieprz biały paprykę zmieloną ostrą sól morską i majeranek . Na stole rozłóż folie spożywczą i na niej ułóż zmielone mięso taki prostokąt z 60 centymetrów. Ugotuj nogę z indyka z marchewką zielem angielskim liściem laurowym z odrobiną kucharka . Zmiel marchew i połóż na zmielonej szynce równomiernie rozprowadź na całości posyp na nią czosnek niedźwiedzi . Teraz zmiel obrane i ugotowane udo z indyka dodaj do niego szklankę wywaru w którym się gotował i zmielony czosnek 8 ząbków, rozprowadź na marchewce. Ugotuj6 jaj i połóż równo po środku mięsa. Teraz delikatnie złap folię spożywczą i zacznij zwijać jak cukierka potem przekrój na połowę i przełóż na folie aluminiową , a potem do prostokątnych naczyń do pieczenia piecz 90 minut w 170 stopniach . Po tym czasie wyjmij z foli aluminiowej i posyp startym serem na górze pieczeni. Jeszcze chwile trzymaj w piecu ser się rozpuści i wyjmij pokrój w plastry i podawaj z ziemniakami albo z ryżem
marietta
lalunia
Idealna na Wielkanoc :)