iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Rolada wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie doskonale sprawdza się na niedzielnych obiadach, potrafi zachwycić wszystkich. Możemy podawać na zimno oraz na ciepło.

Rolada wieprzowa

Składniki:

Rolada wieprzowa

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada wieprzowa
Mięso solimy, pieprzymy dodajemy majeranek, wbijamy jajka oraz dodajemy bułkę tartą, wyrabiamy masę. Układamy cienki placek mięsny na foli aluminiowej. Pieczarki kroimy wzdłuż na 4 części, smażymy na łyżce oleju, solimy, układamy na placku mięsa. Następnie zwijamy za pomocą foli roladę. Na wierzchu układamy cienkie krążki papryki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu polewamy sosem wykonanym z rozgniecionego czosnku, keczupu oraz jogurtu zmieszanego z łyżka majonezu.