Sposób przygotowania:
Rolada wieprzowa z pieczarkami
Szynkę umyć osuszając ręcznikiem papierowym, następnie rozciąć w formie książki. Rozbić trochę tłuczkiem, oprószyć pieprzem, solą, majerankiem i starannie wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w cienkie paski, czosnek zetrzeć na prasce. Pieczarki umyć i pokroić w drobne kawałki. Jaja, mąkę i przyprawy wymieszać i zrobić ciasto na omlet. Usmażyć ciasto w postaci placka, po czym rozłożyć go na mięsie, a na nim rozsmarować mięso mielone, a następnie pieczarki. Wierzch posypać czosnkiem i cebulą. Na jednym z końców potrawy położyć marchew i z tego końca rozpocząć zwijanie rolady. Zwiniętą obwiązać dokładnie nitką i wstawić do gorącego piekarnika. Piec w temperaturze 220-230 stopni przez ok. godzinę. Potrawę podawać na gorąco, pokrojoną w plastry, z ziemniaczkami i warzywami z wody.