beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Rolada wieprzowa z  pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Rolada wieprzowa z  pieczarkami

Składniki:

Rolada wieprzowa z  pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Rolada wieprzowa z  pieczarkami
Szynkę umyć osuszając ręcznikiem papierowym, następnie rozciąć w  formie książki. Rozbić trochę tłuczkiem, oprószyć pieprzem, solą, majerankiem i  starannie wymieszać. Cebulę obrać i  pokroić w  cienkie paski, czosnek zetrzeć na prasce. Pieczarki umyć i  pokroić w  drobne kawałki. Jaja, mąkę i  przyprawy wymieszać i  zrobić ciasto na omlet. Usmażyć ciasto w  postaci placka, po czym rozłożyć go na mięsie, a  na nim rozsmarować mięso mielone, a  następnie pieczarki. Wierzch posypać czosnkiem i  cebulą. Na jednym z  końców potrawy położyć marchew i  z  tego końca rozpocząć zwijanie rolady. Zwiniętą obwiązać dokładnie nitką i  wstawić do gorącego piekarnika. Piec w  temperaturze 220-230 stopni przez ok. godzinę. Potrawę podawać na gorąco, pokrojoną w  plastry, z  ziemniaczkami i  warzywami z  wody.