Sposób przygotowania:
Rolada z dorsza i szpinaku
Dorsza 1 szt myjemy filetujemy . Z jednego dorsza średniej wielkości mamy dwie rolady. Kiedy będziemy mieć 2 filety usuwamy z nich pozostałe ości. Szpinak myjemy osuszamy . Filety z obu stron doprawiamy przyprawą uniwersalną. Można użyc tylko soli. Na filet nakładamy szpinak i mocno zwijamy roladę. Jeżeli się nie trzyma spinamy wykałaczką . Teraz urywamy kawałek foli aluminiowej smarujemy ją masłem i ciasno zawijamy w nią roladę. Kładziemy ja na wrzątek i gotujemy ok 25 min. Ryż gotujemy według przepisu. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy, cebulę obieramy. Warzywa kroimy dodajemy do ryżu. Doprawiamy solą ,pieprzem ,dodajemy troszkę masła i mieszamy. Ugotowana roladę odwijamy z foli ,serwujemy z ryżem. Posypujemy pokrojona dymką
kołczu