Sposób przygotowania:
Rolada z galaretką
Ciasto: Jajka ubić z cukrem do białości, następnie ostrożnie połączyć z przesianą mąką, proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać cienką warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp 180st. Upieczone ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika zawinąć w ściereczce ja roladę. Masa budyniowa: Obie maki wymieszać razem z budyniem w połowie mleka, resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek i ugotować gęsty budyń, dokładnie wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cały czas ucierając połączyć z zimnym budyniem, ucierać do uzyskania gładkiego kremu. Galaretkę rozpuścić w 1.5 szklanki wody i zostawić do zastygnięcia. Zimne ciasto rozwinąć i skropić dowolnym ponczem lub winem, posmarować kremem i na kremie rozłożyć galaretkę pokrojoną w małe kawałki, ostrożnie zwinąć. Roladę wystarczy posypać cukrem pudrem, ale można też polać polewą czekoladową, odstawić na kilka godzin, aby krem zastygł i ciasto nabrało wilgoci.