Sposób przygotowania:
Rolada z indyka dża
Plastry mięsa ułożyć obok siebie na dużej desce i rozbić tłuczkiem, brzegi plastrów powinny lekko zachodzić na siebie. Celem jaki chcemy osiągnąć jest uformowanie mięsa w jeden cienki plaster w kształcie zbliżonym do prostokąta. Mięso posmarować majonezem, szczodrze popieprzyć i posolić z umiarem. Na środku ułożyć rukolę, pokrojoną w cienkie paseczki paprykę i kawałki mozzarelli. Wszystko doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Zawinąć mięso, uformować wałek i owinąć go plastrami boczku, końce rolady z obu stron spiąć szpilkami do pieczenia. W dużym rondlu rozgrzać olej i delikatnie włożyć roladę. Obsmażyć z każdej strony (ostrożnie przewracać!), podlać ½ szklanki gorącej wody i dusić pod przykryciem 30 minut.