Sposób przygotowania:
Rolada z indyka z kolorowym farszem
Przygotowanie farszu.na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną ,najlepiej obraną ze skórki dusimy chwilę ,dodajemy pokrojonę w plasterki parówki. Następnie dodajemy 2 roztrzepane jajka smazymy doprawiamy solą i pieprzem na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki całosć wymieszać i zostawić do ostudzenia. Filet rozcinamy na duzy płat lekko rozbijamy , posypujemy solą i pieprzem ,dajemy wystudzony farsz. Mięso zwijamy w roladę obwiązujemy ciasno nicią.Roladę wkładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku 175 st około60 minut.Roladę podajemy na ciepło lub na zimno. .
Cukiereczek13
gosia56
Bardzo mi przykro ale juz wszystko zjedzone.
gusia1000