Sposób przygotowania:
Rolada z indyka z pieczarkami
Pieczarki z cebulką drobno kroimy,podlewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości na wolnym ogniu. Piersi doprawiamy solą i pieprzem i cienko rozwijamy (aby można było zawinąć je w rulon). Z pieczarek i cebuli odlać powstały w garnuszku sos i troszkę pieczarek. Do warzyw dodajemy surowe jajka,przekładamy na patelnię i lekko podsmażamy. Powstały farsz rozkładamy na rozbitych piersiach z indyka i zwijamy w rulon. Zawiązujemy nitką. Powstałą roladę zawijamy w folię aluminiową lub folię do pieczenia,układamy na blaszce. Blaszkę polewamy odrobiną oleju i pieczemy w piekarniku około 40-50minut. Odlany wcześniej sos z częścią pieczarek zagęszczamy śmietaną i mąką i doprawiamy. Roladę podajemy polaną sosem.