paulinka22

paulinka22

Starszy Kucharz
[Przepisów: 62]

Rolada z indyka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rolada najbardziej smakuje podawana na gorąco.

Rolada z indyka z pieczarkami

Składniki:

Rolada z indyka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka z pieczarkami
Pieczarki z cebulką drobno kroimy,podlewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości na wolnym ogniu. Piersi doprawiamy solą i pieprzem i cienko rozwijamy (aby można było zawinąć je w rulon). Z pieczarek i cebuli odlać powstały w garnuszku sos i troszkę pieczarek. Do warzyw dodajemy surowe jajka,przekładamy na patelnię i lekko podsmażamy. Powstały farsz rozkładamy na rozbitych piersiach z indyka i zwijamy w rulon. Zawiązujemy nitką. Powstałą roladę zawijamy w folię aluminiową lub folię do pieczenia,układamy na blaszce. Blaszkę polewamy odrobiną oleju i pieczemy w piekarniku około 40-50minut. Odlany wcześniej sos z częścią pieczarek zagęszczamy śmietaną i mąką i doprawiamy. Roladę podajemy polaną sosem.