Sposób przygotowania:
Rolada z jabłkami z ciasta francuskiego
Jabłka myjemy i zcieramy na tarce a największych oczkach. Jeżeli mamy dużą ilość soku z jabłek to część odlewamy a do reszty dosypujemy bułkę tartą i paczkę budyniu śmietankowego. Dodajemy cynamon paczkę cukru waniliowego oraz dodajemy cukier do smaku jak kto lubi więcej lub mniej zależy to też od jabłek aby nie były bardzo kwaśne. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i dużą łyżką nakładamy jabłka i pomału zawijamy zagniatając brzegi aby nam nie wyszedł farsz na zewnątrz. Ciasto układamy na blachę wyłożoną pergaminem do smażenia. Tak przygotowaną roladę po wierzchu smarujemy masłem. Rozgrzewamy piekarnik i wkładamy ciasto czas jest regulowany od jakości ciasta francuskiego jak również od grubości rolady tem. 165 - 180 stopni. Czy ciasto jest gotowe musimy sami obserwować wydaje mi się że czas nie powinien przekroczyć 45 minut. Jak już wyciągniemy posypujemy cukrem pudrem. Podajemy do kawy jak również można do herbaty lub same. Życzę wszystkim udanych wypieków i smacznego :)