Sposób przygotowania:
Rolada z kremem i galaretką
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i zmiksować, a następnie z żółtkami. Wsypac przesitowaną makę z prozkiem do pieczenia. Wymieszać. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Gdy biszkopt będzie jeszcze goracy przełożyć go na ścierkę i zwinąć w rulon razem z ta scierką. Odłożyć na kilka godzin. Galretke przygotowac w połowie podanej wody i przelać na głęboki talerz. Odstawić do stężenia. Budyń ugotowac na mleku. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać budyń i zmiksować. Biszkopta ostrożnie rozwinąć i posmarować masę,a na niej położyć galaretke pociętą w paski. Margaryne rozpuścić z mlekiem. Dodać kakao i cukier puder ( 4 łyżki) cały czas energicznie mieszająć. Polac po wierzchu rolady.