rolada z kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

r.o.l.a.d.a z k.u.r.c.z.a.k.a

rolada z kurczaka

Składniki:

rolada z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

rolada z kurczaka
kurczaka odfiletowujemy od kości. Płat mięsa solimy, pieprzymy i odkładamy.Pokrojona cebulę smażymy na maśle. Cielęcine lub lub filety mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy z cebulą. Dodajemy pozostałe składniki farszu i dokładnie wyrabiamy.
Kurczaka rozcinamy, na płacie mięsa, na spodzie kurczaka układamy plastry wędliny. Wykładamy farsz, zwijamy roladę.
Pieczemy w piekarniku około 1,5h w temperaturze 180stopni. Na spód dajemy folie wtedy nie trzeba już dodawać tłuszczu