Sposób przygotowania:
rolada z kurczaka
kurczaka odfiletowujemy od kości. Płat mięsa solimy, pieprzymy i odkładamy.Pokrojona cebulę smażymy na maśle. Cielęcine lub lub filety mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy z cebulą. Dodajemy pozostałe składniki farszu i dokładnie wyrabiamy.
Kurczaka rozcinamy, na płacie mięsa, na spodzie kurczaka układamy plastry wędliny. Wykładamy farsz, zwijamy roladę.
Pieczemy w piekarniku około 1,5h w temperaturze 180stopni. Na spód dajemy folie wtedy nie trzeba już dodawać tłuszczu
Kurczaka rozcinamy, na płacie mięsa, na spodzie kurczaka układamy plastry wędliny. Wykładamy farsz, zwijamy roladę.
Pieczemy w piekarniku około 1,5h w temperaturze 180stopni. Na spód dajemy folie wtedy nie trzeba już dodawać tłuszczu
robertjankopp