Sposób przygotowania:
Rolada z kurczaka z omletem i parówką
Mięso umyć, osuszyć i przeciąć poziomo, tak aby powstał duży płat, zbić tłuczkiem przez folię. Następnie oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Z jajka, łyżeczki zimnej wody, pokrojonej papryki, szczypioru i szczypty soli usmażyć na maśle omlet, delikatnie zsunąć, ostudzić i ułożyć na mięsie. Na omlet położyć obraną z osłonki parówkę i zwinąć ciasno w rulon. Obwiązać bawełnianą nitką, obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Roladę przestudzić, zawinąć w folię spożywczą zawiązać końce jak cukierek i włożyć do wrzącej wody. gotować około 1/2 godziny. Następnie wyjąć z wody, rozwinąć z folii, zdjąć sznurek i pokroić w plastry.