Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rolada z kurczaka z omletem i parówką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie kolorowe rolady to popisowe danie w mojej kuchni.

Rolada z kurczaka z omletem i parówką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolada z kurczaka z omletem i parówką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada z kurczaka z omletem i parówką
Mięso umyć, osuszyć i przeciąć poziomo, tak aby powstał duży płat, zbić tłuczkiem przez folię. Następnie oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Z jajka, łyżeczki zimnej wody, pokrojonej papryki, szczypioru i szczypty soli usmażyć na maśle omlet, delikatnie zsunąć, ostudzić i ułożyć na mięsie. Na omlet położyć obraną z osłonki parówkę i zwinąć ciasno w rulon. Obwiązać bawełnianą nitką, obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Roladę przestudzić, zawinąć w folię spożywczą zawiązać końce jak cukierek i włożyć do wrzącej wody. gotować około 1/2 godziny. Następnie wyjąć z wody, rozwinąć z folii, zdjąć sznurek i pokroić w plastry.
Rolada z kurczaka z omletem i parówką
Z jajka, papryki i szczypioru usmażyć na maśle omlet.
Rolada z kurczaka z omletem i parówką
Usmażony omlet i parówkę zawinąć z mięsem w rulon i obwiązać nitką.
Rolada z kurczaka z omletem i parówką
Obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu.