Sposób przygotowania:
Rolada z makaronem
Bułeczki namocz w zimnej wodzie, lasagne obgotuj 5 min. w osolonej wodzie. Przełóż po ugotowaniu do zimnej wody.
Z mięsa, odciśniętych bułek i jajka wyrób masę. Dodaj posiekany czosnek, przypraw do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego.
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju, dodaj sparzone, pokrojone w kostkę pomidory. Zagotuj, przypraw, dodaj posiekaną bazylię. Przestudź.
Na folii rozsmaruj mielone mięso na prostokąt 25x30 cm. Na nim ułóż 1/2 osączonych lasagne. Rozsmaruj 1/2 pomidorów i przykryj resztą lasagne i resztą pomidorów. Unosząc brzegi folii, zwiń roladę. Piecz 45 min. w temp. 200 st. Na 10 min. przed końcem pieczenia, posyp startym serem.
Z mięsa, odciśniętych bułek i jajka wyrób masę. Dodaj posiekany czosnek, przypraw do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego.
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju, dodaj sparzone, pokrojone w kostkę pomidory. Zagotuj, przypraw, dodaj posiekaną bazylię. Przestudź.
Na folii rozsmaruj mielone mięso na prostokąt 25x30 cm. Na nim ułóż 1/2 osączonych lasagne. Rozsmaruj 1/2 pomidorów i przykryj resztą lasagne i resztą pomidorów. Unosząc brzegi folii, zwiń roladę. Piecz 45 min. w temp. 200 st. Na 10 min. przed końcem pieczenia, posyp startym serem.