ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Rolada z polędwicy wołowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna rolada z polędwicy wołowej ze szpinakiem i boczkiem.

Rolada z polędwicy wołowej

Składniki:

Rolada z polędwicy wołowej

 

Sposób przygotowania:

Rolada z polędwicy wołowej
Mięso myjemy, cienko rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy boczek w kostkę i podsmażyć. Na polędwicę rozłożyć podsmażony boczek, a na boczek szpinak ( świeży lub mrożony). Taką roladę zwijamy i wiążemy sznurkiem. Smarujemy roladę olejem. Następnie owijamy w folię i pieczemy w brytfance aż mięso będzie miękkie. Po wyjęciu z piekarnika roladę studzimy i kroimy w grubsze plastry. Można polać sosem i podawca z ziemniakami. Smacznego.

Tagi:

szpinak rolada