Sposób przygotowania:
Rolada z ruskim farszem
Ziemniaki obieramy i myjemy, zalewamy je wodą, solimy i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Ugotowane odcedzamy, tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków i do jeszcze gorących dodajemy rozkruszony ser biały. Ponownie rozgniatamy tłuczkiem. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka i zrumienioną cebulę. Przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Jeszcze gorący farsz rozkładamy na krążkach wafli tortowych (z tej ilości farszu wyjdą 2-3 krążki wafla, zależy jak dużo go nałożymy). Odczekujemy 2 minuty, żeby wafel zmiękł i zwijamy go w roladę. Ruską roladę kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. W jednej miseczce roztrzepujemy jajko. W drugiej przygotowujemy bułkę tartą. Pokrojone roladki obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy je na rozgrzanym oleju na patelni, na rumiany kolor. Podajemy na gorąco.