Sposób przygotowania:
Rolada z serem mascarpone
Galaretkę owocową rozpuścić w połowie ilości zalecanej wody, wylać na talerz, ostudzić. Stężałą galaretkę pokroić w paski. Do miski wlać białka i ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do połowy ciasta wsypać kakao, wymieszać. Ciasto jasne przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać paski w odstępach 1,5 cm. na przygotowanej blaszce. Przerwy pomiędzy jasnym ciastem wypełnić ciastem kakaowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, połączyć z serem mascarpone, dodać aromat i przestudzoną żelatynę. Krem wyłożyć na wystudzony biszkopt, wyrównać. Ułożyć paski galaretki i zwinąć roladę.
Sarenka