Sposób przygotowania:
Rolada ze szpinakiem i żurawiną
Filety z kurczaka oczyszczamy z błon i rozbijamy na cienkie placki. Szpinak i żurawinę osobno blanszujemy. Szpinak odciskamy z wody, przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Rozkładamy go na kurczaku i posypujemy kilkoma ziarnami zblanszowanej wcześniej żurawiny. Przy pomocy folii spożywczej zwijamy całość w roladki. Do brytfanki nalewamy wody i zanurzamy w niej owinięte w folię roladki. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy w kąpieli wodnej przez 1 godzinę w temperaturze 130 stopni. W rondelku rozpuszczamy masło, po czym dodajemy mąkę. Powstałą zasmażkę rozrzedzamy mlekiem, ciągle mieszając. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą, pieprzem i cukrem. Upieczone roladki kroimy w plastry lub na pół i podajemy z otrzymanym sosem beszamelowym.