Sposób przygotowania:
Rolada ziemniaczana z kurczakiem
Ziemniaki ugotować i rozdrobnić, np. tłuczkiem do ziemniaków.Wystudzić. Dodać do nich śmietanę, jajka, 2 szkl. mąki oraz przyprawy: sól, pieprz ziołowy, chilli. Wyrobić ciasto. Ulepić z niego kulę (ciasto jest dosyć kleiste).
Ciasto wyłożyć na ściereczkę posypaną mąką i uformować prostokąt . Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki, czosnek i doprawić solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć. Na placku ziemniaczanym ułożyć plastry sera, na to pieczarki i kurczaka.
Za pomocą ściereczki uformować roladkę. Rozbełtać jajko i posmarować nim roladę. Nagrzać piekarnik do temp. 200 stopni i piec roladę ok. 40 minut.
Ciasto wyłożyć na ściereczkę posypaną mąką i uformować prostokąt . Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki, czosnek i doprawić solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć. Na placku ziemniaczanym ułożyć plastry sera, na to pieczarki i kurczaka.
Za pomocą ściereczki uformować roladkę. Rozbełtać jajko i posmarować nim roladę. Nagrzać piekarnik do temp. 200 stopni i piec roladę ok. 40 minut.