kasiuleczka

kasiuleczka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Rolada ziemniaczano - mięsna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne danie obiadowe dla całej rodziny. Z dodatkiem surówki ze świeżych warzyw smakuje znakomicie.

Rolada ziemniaczano - mięsna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada ziemniaczano - mięsna

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada ziemniaczano - mięsna
1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Dodajemy przyprawy do ziemniaków i miksujemy (blenderujemy). 2. Mięso mielone smażymy na oleju. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki myjemy, kroimy w paseczki. Obgotowujemy ok 10 min. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, przyprawiamy do smaku. 4. Na folii aluminiowej układamy wafel, na niego warstwę ziemniaków, mięsa i pieczarek. Zwijamy jak roladę. Zawijamy w folię i odstawiamy do ostygnięcia. UWAGA!!! Wszystkie składniki na waflu układamy na gorąco, inaczej wafel nie zmięknie i nie da się zwinąć. 5. Kiedy rolada ostygnie rozbełtujemy jajka. Moczymy w nie roladę, następnie obtaczamy w bułkę tarta i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru. Z podanej porcji wychodzą 2 rolady.
Rolada ziemniaczano - mięsna
Ugotowane ziemniaki, z dodatkiem przyprawy blenderujemy.
Rolada ziemniaczano - mięsna
Wszystkie składniki na gorąco układamy na waflu.
Rolada ziemniaczano - mięsna
Wafel ze wszystkimi składnikami zawijamy w roladę.
Rolada ziemniaczano - mięsna
Roladę zawijamy w folię aluminiową i pozostawiamy do ostygnięcia.