Sposób przygotowania:
Rolada ziemniaczano - mięsna
1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Dodajemy przyprawy do ziemniaków i miksujemy (blenderujemy). 2. Mięso mielone smażymy na oleju. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki myjemy, kroimy w paseczki. Obgotowujemy ok 10 min. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, przyprawiamy do smaku. 4. Na folii aluminiowej układamy wafel, na niego warstwę ziemniaków, mięsa i pieczarek. Zwijamy jak roladę. Zawijamy w folię i odstawiamy do ostygnięcia. UWAGA!!! Wszystkie składniki na waflu układamy na gorąco, inaczej wafel nie zmięknie i nie da się zwinąć. 5. Kiedy rolada ostygnie rozbełtujemy jajka. Moczymy w nie roladę, następnie obtaczamy w bułkę tarta i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru. Z podanej porcji wychodzą 2 rolady.