Sposób przygotowania:
Roladka bounty
Blaszkę do pieczenia posmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą lub kaszką. Piekarnik nagrzać do 180 C. Jajka ubić z cukrem do białości, pod koniec ubijania dodać szczyptę soli. Do ubitych jajek dodać stopniowo makę i kakao, delikatnie wymieszać i przelać masę na blaszkę. Wstawić do piekarnika i piec przez 20-25 min lub do "suchego patyczka". Ja masę kokosową zrobiłam z podwójnej porcji, ale uważam ,że to zbyt wiele, więc radzę zrobić z podanego przepisu. Ja nadmiar wykorzystałam do upieczenia ciasteczek. Do rondla wlać mleko, podgrzać, do ciepłego dodać cukier i margarynę, zagotować na małym ogniu, odlać 2 łyżki i roztrzepać z żółtkiem. Go gotującej się masy dodać kokos i żółtko, chwilę razem gotować. Odstawić rondel z ognia. Biszkopt ułożyć na papierze do pieczenia. Na upieczony kakaowy biszkopt nałożyć przestudzoną masę kokosową. Zwinąć biszkopt jak roladę, przy pomocy papieru do pieczenia, który trzeba stopniowo wyciągać. Zwinietą roladę polać polewą czekoladową i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce lub do lodówki.
2milutka
edytaha
zbysiowa
Coś czuję że zostały tylko okruszki..wygląda przepysznie;)
msewka
monikaT83
Netka
Monika, z chęcią zobaczę Twoją cytrynową :)
monikaT83
Netka
Zaraz lecę zobaczyć:)
mysza75
Netka
Dziękuję :)
goyaczek
Netka
Dziękuję i polecam :)
kuchareczka1
Netka
Cieszę się :) i polecam:)
kasienka1987
aga-25
Gość 890
Netka
Moja blaszka ma wymiar 31 na 21 cm :)