Sposób przygotowania:
Roladka drob. z koperkiem i pomarańczą
Mięso umyć, dokładnie osuszyć i rozkroić pierś, aby otworzyła nam się jak książka. Delikatnie rozbić. W miseczce sos teriayki wymieszać z przyprawą do kurczaka i mieszanką natrzeć dokładnie mięso. Odstawić na 2 godziny do lodówki. W miseczce wymieszać starty ser z koperkiem. Mięso ułożyć na desce i nałożyć mieszankę sera z koperkiem, a na wierzchu ułożyć cząstki pomarańczy. Zawinąć w roladkę ( jeśli będzie się rozpadać to spiąć wykałaczkami). W rondlu rozgrzać olej. Roladkę obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej i wrzucić na gorący olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać gorące (pamiętać o wyjęciu wykałaczek). Smacznego!