Sposób przygotowania:
Roladka z kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym
Szpinak myjemy, pomidory kroimy w paski. Drobno posiekany czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy szpinak się skurczy, dodajemy pomidory i jeszcze chwilę smażymy. Fileta kroimy w cienkie paski, i ubijamy. Płaty przyprawiamy solą i pieprzem. Na fileta nakładamy farsz z pomidorów i szpinaku, zawijamy formując roladkę. Owijamy folią aluminiową. Czynność powtarzamy. Roladki wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 20 minut. Śmietanę wlewamy na głęboką patelnię, podgrzewamy. Gdy trochę się zredukuje, dodajemy musztardę i masło. Doprawiamy solą i pieprzem. Roladki kroimy na kawałki, podajemy polane sosem. Smacznego!