halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Roladki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przyrządzona wołowina jest smaczna.

Roladki

Składniki:

Roladki

 

  • wołowina bez kości 60 dag
  • boczek wędzony 10 dag
  • cebula 1 sztuka
  • ogórek kiszony 1 sztuka
  • śmietana 70 ml
  • grzyby suszone 5 sztuki
  • musztarda francuska 2 łyżki
  • olej 3 łyżki
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Roladki
Grzyby gotujemy do miękkości. Mięso kroimy na 4 kotlety, rozbijamy tłuczkiem. Ogórka kroimy w plastry, grzyby w paski, cebule kroimy w piórka. Kotlety smarujemy z jednej strony musztardą, układamy po plasterku boczku trochę cebuli, ogórki plasterki i grzyby. Zwijamy ciasno, spinamy wykałaczką. Wkładamy do rondla na rozgrzany olej i opiekamy. Podlewamy wywarem z gotowanych grzybów, pozostałe grzybki od mięsa dodajemy. Przyprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dusimy do miękkości. Wlewamy śmietanę mieszamy.