katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kurczak pod każdą postacią w potrawach jest smaczny ale w roladce z czosnkową nutka i masełkiem jest bardzo smaczny.

Roladki drobiowe

Składniki:

Roladki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe
Mięso myjemy i oba filety przekrawamy wzdłuż na połowy.Mięso lekko rozbijamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę i nacieramy nim przygotowane mięso. Oprószamy solą i pieprzem. Odkrawamy wiórki masła i kładziemy na każdym plastrze mięsa. Zwijamy mięso tak, by nie wypływało masło podczas smażenia. Jajko roztrzepujemy z przyprawą. Panierujemy roladki w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.