robertjankopp

robertjankopp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Roladki drobiowe po szwajcarsku

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Do roladek podawać frytki lub krokiety ziemniaczane.

Roladki drobiowe po szwajcarsku

Składniki:

Roladki drobiowe po szwajcarsku

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe po szwajcarsku
Filety z kurczaka jeśli są duże i grube to przeciąć wzdłuż przez pół. rozbić jak najcieniej,zwracając uwagę żeby nie zrobić dziur. ser żółty zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę paprykę też pokroić w drobną kostkę boczek wędzony pokroić w kostkę i lekko przesmażyć na patelni rozbity filet posolić i delikatnie popieprzyć układać od brzegu fileta troszkę papryki,boczku,i sera zawijać jak rolady wołowe panierować mąka,jajko,bułka tarta.Boki roladki dwa razy! smażyć we frytkownicy lub na patelni w dość dużej ilości oleju podawać z sałatami lub surówkami.