Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem
Fileta z kurczaka myjemy osuszamy, dzielimy na 4 porcje i rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy na cienkie płaty mięsa, oprószamy solą oraz utartym w moździerzu pieprzem kolorowym .Posypujemy startym serem żółtym. Różyczki brokuła blanszujemy we wrzątku 2-3 minuty, osączamy dokładnie z wody, włoszczyznę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy warzywa i czosnek dusimy pod przykryciem około 5-6 minut , mieszając od czasu do czasu.Doprawiamy solą lub jarzynką do smaku. Zdejmujemy z ognia studzimy.Nakładamy farsz na kotlety zawijamy w roladki, panierujemy kolejno w mące, rozkłóconym jajku, oraz bułce tartej,smażymy na wolniutkim ogniu na oleju z każdej strony aż będą złociste.