2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1489]

Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Roladki drobiowe bogato nadziane brokułem i włoszczyzną to sposób na urozmaicone danie obiadowe, ładnie wygląda i zapewniam że smakuje tak samo!

Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 10 dag sera żółtego
  • kilka różyczek świeżego brokułu
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem
Fileta z kurczaka myjemy osuszamy, dzielimy na 4 porcje i rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy na cienkie płaty mięsa, oprószamy solą oraz utartym w moździerzu pieprzem kolorowym .Posypujemy startym serem żółtym. Różyczki brokuła blanszujemy we wrzątku 2-3 minuty, osączamy dokładnie z wody, włoszczyznę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy warzywa i czosnek dusimy pod przykryciem około 5-6 minut , mieszając od czasu do czasu.Doprawiamy solą lub jarzynką do smaku. Zdejmujemy z ognia studzimy.Nakładamy farsz na kotlety zawijamy w roladki, panierujemy kolejno w mące, rozkłóconym jajku, oraz bułce tartej,smażymy na wolniutkim ogniu na oleju z każdej strony aż będą złociste.
Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem
pieprz kolorowy ucieramy na proszek w moździerzu
Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem
włoszczyznę i brokuły dusimy na maśle do miękkości
Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem
roladki posypujemy serem nadziewamy zimnym farszem
Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem
panierujemy w mące jajku bułce smażymy na rumiano