Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z kurkamiETAP 1:
Kurki posypujemy solą i zalewamy wrzątkiem, odstawiamy - dzięki temu łatwiej usuniemy zanieczyszczenia z grzybów. Tak przygotowane kurki dokładnie myjemy i oczyszczamy.
ETAP 2:
Większe kurki kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy kurki, smażymy do miękkości, dodajemy tymianek, sól i pieprz.
ETAP 3:
Piersi z kurczaka oprószamy z obu stron solą i pieprzem, rozbijamy na cienkie kotlety.
Na każdym kotlecie układamy porcję farszu (część farszu pozostawiamy na wierzch roladek), całość starannie zwijamy.
Roladki obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na złocisto na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia na patelnię wrzucamy pozostałe kurki i podgrzewamy.
Roladki wykładamy na talerze, na wierzchu układamy kurki, całość posypujemy posiekaną natką.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.