Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z orzechowo-grzybowym nadzieniemETAP 1:

Filety dzielimy na 4 porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy na cienkie płaty.Oprószamy białym pieprzem oraz solą do smaku.
ETAP 2:

Pieczarki myjemy, trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę siekamy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy pieczarki z cebulą i dusimy 5 minut, po czym dodajemy posiekane drobno orzechy włoskie, trzymamy na ogniu do momentu aż cały sok odparuje, doprawiamy solą do smaku, odstawiamy do wystygnięcia.
ETAP 3:

Rozsmarowujemy na kotletach, posypujemy całość tartym serem mozzarella.
ETAP 4:

Zawijamy roladki, obtaczamy w mace pszennej, rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju na rumiany kolor z każdej strony.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.