2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Roladki drobiowe z orzechowo-grzybowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Mięso drobiowe jest idealne do nadziewania różnymi farszami tym razem z nadzieniem grzybowo-orzechowym z mozzarellą-to propozycja na codzienny obiad.

Roladki drobiowe z orzechowo-grzybowym nadzieniem

Składniki:

Roladki drobiowe z orzechowo-grzybowym nadzieniem

 

Panierka

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z orzechowo-grzybowym nadzieniem

ETAP 1:

Roladki drobiowe z orzechowo-grzybowym nadzieniem
mieso rozbijamy oprószamy przyprawami do smaku

Filety dzielimy na 4 porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy na cienkie płaty.Oprószamy białym pieprzem oraz solą do smaku.

ETAP 2:

Roladki drobiowe z orzechowo-grzybowym nadzieniem
Farsz : Pieczarki trzemy na tarce dusimy z cebulką

Pieczarki myjemy, trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę siekamy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy pieczarki z cebulą i dusimy 5 minut, po czym dodajemy posiekane drobno orzechy włoskie, trzymamy na ogniu do momentu aż cały sok odparuje, doprawiamy solą do smaku, odstawiamy do wystygnięcia.

ETAP 3:

Roladki drobiowe z orzechowo-grzybowym nadzieniem
na farszu rozsmarowanym na kotletach posypujemy ser mozzarella

Rozsmarowujemy na kotletach, posypujemy całość tartym serem mozzarella.

ETAP 4:

Roladki drobiowe z orzechowo-grzybowym nadzieniem
Panierowane roladki smażymy na oleju na rumiano.Podajemy gorące.

Zawijamy roladki, obtaczamy w mace pszennej, rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju na rumiany kolor z każdej strony.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.