Sposób przygotowania:
Roladka indycza z żurawiną w sosie
Mięso oczyścić naciąć tak by powstał prostokąt, Posypać solą pieprzem i przyprawą do potraw Greckich, oraz posypać garścią żurawiny. Zwinąć i całą roladkę zasznurować mocnym sznureczkiem. Rozgrzać łyżkę tłuszczu i obsmażyć całą roladkę ze wszystkich stron. W rondlu przygotować cebulę czosnek i zalać rosołem dodać przyprawę Winiary, zagotować i włożyć roladkę po czym posmarować ją sosem chili z kolendrą i limonką i posypać natką selera. Dusić do miękkości i do odparowania rosołu, Dodać lekko rozdrobnione pomidory razem z zalewą i dusić jeszcze ok 15 min. doprawić do smaku cukrem solą i pieprzem .. Roladkę wyjąć zdjąć sznureczek i pokroić na plastry, sos zmiksować blenderem i przelać do sosjerki. Podawać z frytkami i surówką z kiszonej kapusty, do której można dodać troszkę posiekanej suszonej żurawiny.
elzbieta8960
Natala1210
cherry
evita0007
Buziaczki muaaa*