Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Roladki miniaturki z piersi kurczaka 2

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Aromatyczne. Znakomite z ziemniakami i sosem. Roladki po schlodzeniu mozna pokroic, ulozyc na pieczywie i zjesc w kanapce.

Roladki miniaturki z piersi kurczaka 2

Składniki:

Roladki miniaturki z piersi kurczaka 2

 

Sposób przygotowania:

Roladki miniaturki z piersi kurczaka 2
Piersi pokroic na cienkie plastry, w razie potrzeby lekko rozbic. Z jednej strony, kazdy plaster delikatnie posypac sola, papryka i pieprzem ziolowym, z drugiej strony posypac curry. Na stronie z curry, na zewnetrznym rogu miesa, kladziemy kilka cienko pokrojonych w slupki: kawalki masla i zóltego sera. Ogorek kroimy wzdluz na cieniutkie plastry, nastepnie kazdy plaster przekrajamy wzdluz na kilka cienkich slupkow, na koniec przerajamy na pol wszerz. Slupki ogorka kladziemy(kilka: 3-4) przy masle i serze, na koncu kawalka miesa. Zawijamy piersi w roladki, zaczynajac od koncowki na ktorej jest ser, maslo i ogorek. Rozklocamy jajo w miseczce, do drugiej miseczki lub talerza, wsypujemy tarta bulke. Najpierw delikatnie i dokladnie obmaczamy roladki w jajku, nastepnie w bulce. Na patelni rozgrzewamy olej - tak by roladki byly zanurzone na kilka mm. Po polozeniu miesa na olej, zmniejszamy temp. smazenia , mieso, lekko rumienimy, przewracajac kilkakrotnie na boki. Na koniec, po zdjeciu z planika, wyjac z patelni, osaczyc z nadmiaru tluszczu i podawac na cieplo z ziemniakami lub z ryzem, mozna polac dowolnym sosem grzybowym. Roladki sa aromatyczne, gdy sa bardzo cieple!